Fundomni Pte Ltd Melancarkan Pasaran Pinjaman Pertama Singapura – FindTheLoan.com

Singapura, Singapura 6 Sep 2023 – Fundomni Pte Ltd melancarkan Pasaran Pinjaman Pertama Singapura untuk membantu peminjam mencari pinjaman yang lebih murah, di tengah-tengah persekitaran kadar faedah yang tinggi & mengubah proses permohonan pinjaman yang panjang dan merepotkan yang dihadapi oleh peminjam.Aliran tunai adalah talian hayat mana-mana perniagaan, terutamanya untuk PKS dan permulaan. Kajian oleh Pusat PKS dan Persekutuan Perniagaan Singapura telah menunjukkan akses ke pembiayaan sebagai perjuangan nombor 1 PKS selama beberapa tahun berturut-turut sekarang. Juga, tinjauan oleh PropertyGuru mendedahkan bahawa kebanyakan pemilik rumah tidak sedar bahawa mereka boleh menyusun semula hartanah mereka.
Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) sering menghadapi cabaran ketika mengakses pembiayaan atas pelbagai sebab seperti:

Persepsi Risiko: PKS secara umumnya dianggap sebagai peminjam yang lebih berisiko berbanding syarikat besar yang lebih mapan, yang boleh membawa kepada kadar faedah yang lebih tinggi, terma pinjaman yang lebih ketat, atau malah penolakan pinjaman sama sekali.
Dokumentasi dan Beban Pentadbiran: PKS mungkin kekurangan sumber atau kepakaran untuk menavigasi kertas kerja dan dokumentasi yang rumit yang dikehendaki oleh pemberi pinjaman. Ini boleh membawa kepada kelewatan dalam proses permohonan pinjaman.

Walaupun laman ulasan boleh membantu untuk memilih kad kredit atau akaun simpanan terbaik, ia mungkin tidak berkesan apabila datang kepada mendapatkan pinjaman. Ungkapan seperti “sehingga $$$” dan “serendah x%” boleh tidak bermakna jika ia tidak berkenaan dengan situasi spesifik anda.
Apabila menggunakan FindTheLoan.com, peminjam hanya perlu memberikan maklumat kredit mereka sekali untuk mendapatkan sebut harga langsung daripada pemberi pinjaman pilihan mereka. Ini bermakna anda tidak perlu lagi bergelut dengan pelbagai istilah atau nama produk yang mungkin digunakan oleh pemberi pinjaman yang berbeza di laman web mereka, memohon satu per satu, menjawab dan memberikan maklumat yang sama berulang kali. Algoritmanya juga membimbing pengguna tentang dokumen apa yang perlu dikemukakan kepada pemberi pinjaman serta berkongsi di mana pengguna boleh mencari dokumen atau menyediakannya dengan cara yang disukai pemberi pinjaman untuk mempercepatkan proses penilaian.
Bukannya pelbagai format helaian terma yang berbeza yang dihantar kepada peminjam melalui pilihan setiap kakitangan pemberi pinjaman seperti e-mel dan WhatsApp, platform yang sama juga digunakan oleh pemberi pinjaman, di mana mereka akan memberi sebut harga tawaran secara terus kepada peminjam, menggunakan terminologi yang sama melalui CRM pemberi pinjaman. Ini membolehkan peminjam dengan mudah membandingkan epal dengan epal, iaitu pinjaman yang paling menguntungkan pada papan pemuka mereka.
Memandangkan setiap pengguna memilih siapa sahaja untuk menghantar maklumat kewangan mereka, ini juga membantu mempromosikan inklusi kewangan dan ketelusan kerana tiada yuran broker, dan percuma untuk semua peminjam untuk menggunakannya. Semua permohonan diarahkan kepada pemberi pinjaman jadi tidak perlu risau jika broker mungkin memberi keutamaan kepada tawaran yang lebih mahal dari pemberi pinjaman (terutamanya broker yang dimiliki oleh pemberi pinjaman), tertanya-tanya siapa sebenarnya mereka menghantar maklumat anda, atau jika mereka akan mementingkan pelanggan daripada yang lain.
Selain menyelaraskan acara “Pilihan Pembiayaan Untuk Usaha Niaga Anda” – kali pertama di Singapura di mana penceramah dari 8 saluran pembiayaan seperti modal teroka, pendanaan orang ramai, pinjaman, dan IPO, telah berkumpul untuk membantu pemilik perniagaan menilai bila untuk mendapatkan yang mana – pasaran memberikan pelbagai tulisan untuk membantu peminjam menavigasi lanskap kewangan yang kompleks. Ia juga sedang melihat untuk membangunkan rakan kongsi yang sesuai seperti dalam penasihat kewangan dan perakaunan supaya jika peminjam memerlukan bantuan lebih praktikal dari pihak neutral yang tidak terikat kepada mana-mana pemberi pinjaman tertentu, mereka ada.
Oleh kerana industri broker pinjaman tidak dikawal selia di Singapura pada masa ini, tiada latihan formal atau prasyarat pendidikan untuk menjadi seorang. Pasukan jualan pemberi pinjaman sering perlu meluangkan banyak masa seperti melatih mereka tentang dokumen apa yang akan dikehendaki oleh pemberi pinjaman, atau jenis peminjam yang mereka pinjamkan. Juga, memandangkan broker merupakan sumber penipuan yang diketahui umum, pemberi pinjaman kerap perlu meletakkan rujukan daripada mereka melalui tahap penelitian yang lebih tinggi. Dengan menghapuskan orang tengah ini, syarikat bertujuan untuk mengurangkan bilangan dokumen palsu dan pertanyaan berulang yang mungkin diterima oleh pemberi pinjaman, sekali gus menghasilkan masa pemprosesan yang lebih cepat juga untuk semua peminjam.
Syarikat di sebalik pasaran pinjaman percaya bahawa selain membantu peminjam, banyak kelebihan untuk bank dan pemberi pinjaman juga, akan, dalam jangka panjang, diterjemahkan kepada kos yang lebih rendah kepada pemberi pinjaman, yang kemudiannya boleh disalurkan kepada peminjam melalui faedah atau yuran pemprosesan yang lebih murah.
Kontak MediaFindTheLoan.com*****@findtheloan.com160 Robinson Rd #14-04 Singapore Business Federation Centre S068914https://findtheloan.com/ Sumber :FindTheLoan.com