Bitget Perkenalkan Siri Pembelajaran Komprehensif Untuk Pendidikan Keselamatan Kripto

Victoria, Seychelles, 11 Sept. 2023 – Bitget, platform perdagangan derivatif dan salinan perdagangan kripto terkemuka, melancarkan program pendidikan dalam talian baharu yang bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan keselamatan di kalangan pengguna aset digital. Siri Pembelajaran yang komprehensif akan menyediakan sumber pendidikan yang berharga dan kuiz harian selama enam minggu, dengan peluang untuk berkongsi hadiah $1,000. Menyedari keperluan latihan keselamatan berterusan dalam ruang kripto yang berkembang pesat, Bitget telah membangunkan Siri Pembelajaran untuk mendidik pengguna tentang asas penting, seperti perlindungan kata laluan, bagaimana mengenali dan memerangi penipuan phishing dan penipuan, kepentingan penyimpanan sejuk, dan bagaimana Dana Perlindungan Bitget dan Bukti Rizab (PoR) berfungsi sebagai langkah penting untuk melindungi aset pengguna dan meningkatkan ketelusan. Setiap minggu akan menampilkan artikel baharu yang berfokus kepada keselamatan yang meneroka topik teras secara mendalam. Peserta boleh membaca mengikut kadar mereka sendiri dan mengambil kuiz pendek yang mengiringi untuk menguji pemahaman. Siri Pembelajaran adalah sebahagian daripada kempen Belajar Untuk Mendapatkan dan satu pengguna setiap hari akan dipilih secara rawak untuk menerima $50 kerana mencapai skor kuiz sempurna.

Di samping meningkatkan pengetahuan keselamatan pengguna, Bitget komited untuk memastikan standard ketelusan dan perlindungan aset yang tertinggi. Bitget mengeluarkan Laporan Penilaian Dana Perlindungan pada Ogos 2023, menunjukkan bahawa nilai dana secara konsisten melebihi US$300 juta sejak November. Pada Ogos, nilainya mencapai puncak US357 juta, mewakili tahap tertinggi yang dicapai pada bulan itu.

Dilancarkan pada Ogos 2022, Dana Perlindungan Bitget berdiri sebagai bukti perintis untuk melindungi aset kripto pengguna, mencerminkan komitmen platform terhadap perlindungan pengguna dan keselamatan kewangan. Dana ini bermula dengan nilai US$200 juta dan dinaikkan kepada lebih daripada US$300 juta pada November 2022, merangkumi portfolio kripto cairan tinggi yang pelbagai, termasuk BTC, USDT, dan USDC. Dana Perlindungan sepenuhnya dibiayai sendiri, memberikan fleksibiliti dan autonomi operasi yang tinggi. Pendekatan ini membolehkan liputan aset yang cepat dan cekap tanpa birokrasi atau penyesuaian dasar eksternal. Untuk meningkatkan lagi kestabilan dan kecairannya terhadap peristiwa luaran.

Gracy Chen, Pengarah Urusan Bitget berkata, “Memandangkan penggunaan semakin meningkat di seluruh dunia, adalah penting individu memahami bagaimana melindungi diri mereka secara dalam talian dan bertransaksi mata wang kripto dengan selamat. Kami berharap program ini memberi kuasa kepada orang ramai dengan pengetahuan untuk sentiasa selangkah di hadapan ancaman dan menikmati manfaat penuh ekonomi kripto dengan penuh keyakinan.”

“Siri Pembelajaran, Dana Perlindungan dan inisiatif PoR menunjukkan pendekatan dua hala Bitget dalam mendidik pengguna tentang amalan keselamatan terbaik, sambil melaksanakan kawalan kewangan yang kukuh dan pengesahan rizab aset. Dengan memberdayakan individu dan melaksanakan perlindungan kukuh, Bitget bertujuan untuk menyediakan platform yang paling selamat dan boleh dipercayai untuk menavigasi landskap mata wang kripto yang berkembang,” tambah Gracy.

Untuk mempelajari lebih lanjut tentang Siri Pembelajaran ini, sila dapatkannya di sini.

Mengenai Bitget

Ditubuhkan pada 2018, Bitget adalah pertukaran kripto dan perkhidmatan perdagangan salinan yang terkemuka di dunia. Melayani lebih daripada 20 juta pengguna di lebih 100 negara dan wilayah, Bitget komited untuk membantu pengguna berdagang dengan lebih bijak dengan menyediakan penyelesaian perdagangan satu hentian yang selamat. Pertukaran ini berusaha untuk mengilhamkan individu untuk menerima kripto melalui kerjasama dengan rakan kongsi yang boleh dipercayai, termasuk pemain bola sepak Argentina yang legendaris Lionel Messi dan penganjur acara eSukan rasmi PGL.

Untuk maklumat lanjut, layari: Laman Web | Twitter | Telegram | LinkedIn |Discord

HUBUNGI: Untuk pertanyaan media, sila hubungi: media-at-bitget.com