Dana Perlindungan Bitget Kekal Kukuh, Lampaui AS$357 Juta pada Ogos

Victoria, Seychelles, 11 Sept. 2023 – Bitget, platform perdagangan derivatif kripto dan salinan perdagangan terkemuka, telah mengeluarkan Laporan Penilaian Dana Perlindungan pada Ogos 2023, menunjukkan bahawa nilai dana itu secara konsisten melebihi AS$300 juta sejak November. Pada bulan Ogos, nilainya mencapai puncak AS$357 juta, mewakili tahap tertinggi yang dicapai pada bulan itu.

Dilancarkan pada Ogos 2022, Dana Perlindungan Bitget berdiri sebagai bukti perintis untuk melindungi aset kripto pengguna, mencerminkan komitmen platform terhadap perlindungan pengguna dan keselamatan kewangan. Permulaan dana itu bermula dengan nilai AS$200 juta, membentuk perisai kewangan yang kukuh untuk melindungi pegangan pengguna menghadapi insiden force majeure, serangan peretasan, atau situasi pasaran yang melampau.

Dana Perlindungan sepenuhnya dibiayai sendiri, memberikan tahap fleksibiliti dan autonomi operasi yang tinggi. Pendekatan ini membolehkan liputan aset yang pantas dan cekap tanpa birokrasi atau penyelarasan dasar luaran. Untuk meningkatkan lagi kestabilan dan kecairannya terhadap peristiwa luaran, pada November 2022, Bitget menaikkan nilai dana itu kepada lebih daripada AS$300 juta, merangkumi portfolio pelbagai kriptowang berkecairan tinggi, termasuk BTC, USDT, dan USDC.

Pemantauan harian Bitget terhadap Dana Perlindungan mendedahkan bahawa nilainya kekal melebihi AS$300 juta sepanjang bulan Ogos. Turun naik harga Bitcoin pada bulan Ogos menyebabkan nilai buku dana itu melonjak kepada lebih AS$357 juta, dengan purata nilai AS$345 juta.

Status Penilaian Dana Perlindungan Bitget pada bulan Ogos:
Nilai tertinggi: $357.7 juta (9 Ogos)
Nilai terendah: $332.4 juta (19 Ogos)
Nilai purata: $345.3 juta

Menyerlahkan dedikasi Bitget yang tidak goyah untuk memastikan kestabilan maksimum, nilai Dana Perlindungan diinsuranskan terhadap sebarang penurunan untuk tempoh tiga tahun yang teguh tanpa sebarang pengeluaran. Sekiranya berlaku potensi penurunan nilai dana disebabkan turun naik harga koin, Bitget kekal teguh dalam janjinya untuk secara berterusan mengukuhkan kedudukan, memastikan baki dana kekal kukuh melebihi tanda AS$300 juta.

Gracy Chen, Pengarah Urusan Bitget, sangat mempercayai kuasa ketelusan untuk membina kepercayaan. Beliau menegaskan, “Kejujuran adalah asas kepercayaan di Bitget. Menyampaikan maklumat kepada pelanggan kami adalah keutamaan nombor satu kami. Kami gembira dapat memberikan pengguna kami kemas kini terkini mengenai Dana Perlindungan Bitget. Laporan berkala kami bertujuan untuk memberikan ketelusan penuh terhadap prestasi dana.”

Dedikasi Bitget terhadap ketelusan melampaui Laporan Penilaian Dana Perlindungan. Sejak Disember 2022, bursa itu secara konsisten telah menyediakan data Bukti Rizab yang boleh disahkan, menawarkan pengguna jaminan lanjut mengenai keselamatan aset mereka. Bitget terus memberi pengguna akses tanpa sekatan kepada maklumat dana yang komprehensif, termasuk alamat dompet yang tersedia untuk orang ramai. Untuk maklumat terperinci, sila layari di sini. Dengan menerajui dalam ketelusan melalui pendedahan maklumat kerap yang informatif, Bitget menunjukkan komitmen yang tidak berbelah bagi terhadap keselamatan dan kebolehpercayaan. Bursa itu bertujuan untuk menetapkan standard emas industri untuk ketelusan dan kebolehpercayaan.

Mengenai Bitget
Ditubuhkan pada 2018, Bitget adalah bursa kripto terkemuka dunia yang menawarkan perkhidmatan Perdagangan Salinan sebagai salah satu ciri utamanya. Melayani lebih 20 juta pengguna di lebih 100 negara dan wilayah, bursa itu komited untuk membantu pengguna berdagang dengan lebih bijak dengan menyediakan penyelesaian perdagangan yang selamat dan satu henti. Bitget mengilhamkan individu untuk menerima kripto melalui kerjasama dengan rakan kredibel, termasuk pemain bola Argentina yang legendaris Lionel Messi dan penganjur acara eSukan rasmi PGL.

Untuk maklumat lanjut, layari: Laman Web | Twitter | Telegram | LinkedIn | Discord

HUBUNGI: Untuk pertanyaan media, sila hubungi: media-at-bitget.com

Tomás Nunes
Pengurus Perhubungan Awam
Bitget
tomas.dn-at-bitget.com