EPOW Mohon Dua Lagi Paten untuk Penemuan Teknologi Terobosan dalam Bahan Komposit Karbon Keras, yang Diminati oleh Tesla

ZIBO, China, 13 Sept. 2023 – Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise New Energy”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan bahawa Sunrise (Guizhou) New Energy Materials Co., Ltd telah memohon dua lagi paten dalam bahan komposit karbon keras pada bulan September, termasuk 202311166138.4-2023091101651000: Kaedah Penyediaan untuk Bahan Komposit Karbon Keras Didopkan Sulfida Logam dan 2023111652084 -2023091101479840: Bahan komposit karbon keras didop dengan aloi antimon dan kaedah penyediaannya. Di samping itu, Syarikat juga memberikan dua paten ciptaan baru pada bulan Ogos, iaitu 202211427206.3-2023082400873250: Kaedah Penyediaan untuk Bahan Anod yang Digunakan dalam Bateri Ion Lithium Kitaran Panjang dan 202211427111.1 -2023081800130520: Kaedah Penyediaan untuk Bahan Anod Ketumpatan Tenaga Tinggi Pengecasan Pantas. Setakat hari ini, portfolio paten Syarikat telah mencapai jumlah 50 permohonan, domestik dan antarabangsa, daripada mana 25 telah diberikan.

Dengan penekanan yang kuat terhadap kemajuan teknologi dan pengkomersialan, Sunrise New Energy berada di barisan hadapan dalam memanfaatkan potensi bahan anod untuk merevolusikan industri bateri. Sunrise New Energy telah menerima permintaan daripada pasukan Bahan Mentah Bateri Tesla untuk menyediakan butiran teknikal, rancangan pembuatan dan kapasiti yang tersedia untuk Tesla mengenai produk karbon keras.

“Kami berbangga dengan pencapaian R&D kami, kerana ia memberi kami kelebihan daya saing dan memposisikan Syarikat sebagai pemimpin dalam teknologi anod generasi seterusnya,” kata Encik Haiping Hu, Pengerusi Sunrise New Energy. “Ciptaan-ciptaan ini menggariskan komitmen kami terhadap inovasi berterusan dan membuka jalan bagi pengembangan kami ke dalam pengeluaran karbon keras.”

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd
Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usaha sama, terlibat dalam pembuatan dan penjualan bahan anod grafit untuk baterai ion litium. Kilang pembuatan bersama Syarikat seluas 260,543 m2 sedang dibina di Wilayah Guizhou, China. Kilang ini beroperasi dengan tenaga elektrik murah dari sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy pengeluar bahan anod grafit kos rendah dan kesan alam sekitar rendah. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, adalah perintis utama industri anod grafit di China bermula dari tahun 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar-pakar dengan bertahun-tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri anod grafit. Di samping itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat di www.sunrisenewenergy.com. Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk memastikan pelabur sentiasa dikemas kini tentang perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan prospektif
Kenyataan tertentu dalam siaran akhbar ini mengenai jangkaan masa depan, rancangan dan prospek Syarikat merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pemulihan Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan, hasil yang dijangka, andaian dan sebarang kenyataan fakta lain yang belum berlaku. Sebarang perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “mahu”, “sepatutnya”, “percaya”, “jangka”, “anggarkan” atau perkataan fakta yang serupa, hendaklah dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza dengan hasil sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemas kini teknologi, tren ekonomi, reputasi dan jenama syarikat, kesan persaingan dan bidaan industri, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun ekonomi makro China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan, dan risiko dan andaian berkaitan lain yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F. Memandangkan perkara di atas dan alasan berkaitan lain, kami menasihati pelabur untuk tidak bergantung buta kepada kenyataan prospektif ini, dan kami mendesak pelabur untuk melawat laman web SEC untuk berunding dokumen syarikat yang berkaitan bagi faktor-faktor lain yang mungkin menjejaskan keputusan operasi masa depan syarikat. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pindaan awam kepada perubahan dalam kenyataan prospektif ini disebabkan peristiwa atau sebab tertentu melainkan jika dikehendaki oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Syarikat:
Jabatan IR
Emel:
IR@sunrisenewenergy.com
Telefon: +86 4009919228