EPOW umumkan Pengurus Jualan Teknikal Sepenuh Masa yang Pernah Meletak Jawatan dari CATL Telah Menyertai

ZIBO, China, 14 Sept. 2023 – Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan bahawa seorang pengurus jualan teknikal (“Pakar”), yang dahulunya seorang pakar yang ditugaskan oleh CATL (Contemporary Amperex Technology Co.,Ltd.), telah menyertai Sunrise. Pakar ini pernah menjadi jurutera pemeriksaan kilang yang ditugaskan dari CATL ke kilang Sunrise, bertanggungjawab untuk menyiasat proses pembuatan dan kawalan kualiti serta menguji produk siap sampel Sunrise selama lebih daripada 6 bulan dari tahun 2022. Sepanjang tempoh ini, beliau melaksanakan keperluan pemeriksaan yang ketat dan memberikan cadangan serta panduan kepada kilang Sunrise. Selepas beberapa penambahbaikan, Sunrise akhirnya lulus prosedur pemeriksaan yang ketat dan terperinci dan mendapat kelulusan daripada CATL. Pakar itu kembali ke CATL selepas prosedur pemeriksaan selesai. Beberapa bulan kemudian, beliau memutuskan untuk meletak jawatan dari CATL dan menyertai Sunrise sepenuh masa selepas pertimbangan mendalam, kerana beliau amat kagum dengan keupayaan cemerlang yang ditunjukkan oleh pasukan Sunrise, termasuk teknologi, R&D, rantaian bekalan, dan pemasaran.

“Ini adalah keputusan besar,” kata Pakar itu. “Sebagai pengeluar bateri EV terbesar di dunia, CATL adalah pemimpin yang sangat dihormati dalam pasaran bateri EV dan tidak menuntut apa-apa selain kualiti tertinggi daripada pembekalnya. Sunrise tanpa ragu-ragu adalah salah satu pembekal terbaik. Selepas pemeriksaan mendalam di kilang Sunrise, saya sangat kagum dengan visi strategik pemimpin dan keupayaan pelaksanaan pasukan di Sunrise. Dengan pengalaman kanan dalam industri bateri lithium dan teknologi inovatif terkini, saya percaya Sunrise berpotensi menjadi pemimpin dalam bahan anod grafit generasi baharu. Oleh itu, saya berbangga menjadi ahli Sunrise.”

Pasukan eksekutif mengalu-alukan sertai Pakar. “Kami mengalu-alukan bakat cemerlang dari seluruh dunia untuk menyertai sunrise. Bakat adalah sumber R&D terkemuka kami yang berterusan.” kata Pengerusi Sunrise, Encik Haiping Hu. “Kami adalah pasukan yang berambisi untuk menyumbang kepada pemeliharaan tenaga dan pengurangan pelepasan melalui penyelidikan, pembangunan dan penjualan bahan anod bateri tenaga baharu.”

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usaha sama, terlibat dalam pembuatan dan penjualan bahan anod grafit untuk bateri lithium-ion. Usaha sama Syarikat sedang membina sebuah kilang pembuatan seluas 138,000 m2 di Wilayah Guizhou, China. Kilang itu beroperasi dengan elektrik murah dari sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anod grafit berkos rendah dan berkesan alam sekitar yang rendah. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, adalah perintis utama untuk industri anod grafit di China bermula pada tahun 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar dengan dekad pengalaman kumulatif dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri anod grafit. Di samping itu, Syarikat juga mengendalikan perniagaan perkongsian pengetahuan platform. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat di www.sunrisenewenergy.com. Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk memastikan pelabur dikemas kini tentang perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan prospektif

Kenyataan tertentu dalam siaran akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek Syarikat pada masa depan merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan, hasil yang dijangka, andaian dan sebarang kenyataan fakta lain yang belum berlaku. Sebarang perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “mahu”, “sepatutnya”, “percaya”, “jangka”, “anggaran”, “anggaran” atau perkataan tidak fakta yang serupa, hendaklah dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza dengan hasil sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemas kini teknologi, tren ekonomi, reputasi dan jenama syarikat, kesan persaingan industri dan bidaan, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun makroekonomi China, keadaan pasaran antarabangsa yang dilayani oleh syarikat, dan risiko dan andaian berkaitan lain yang didedahkan dalam prospektus. Memandangkan perkara di atas dan alasan berkaitan lain, kami menasihati pelabur agar tidak bergantung secara membuta tuli kepada kenyataan prospektif ini, dan kami mendesak pelabur untuk melayari laman web SEC untuk berunding dengan dokumen syarikat yang berkaitan bagi faktor-faktor lain yang mungkin menjejaskan keputusan operasi masa depan syarikat. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pindaan awam kepada perubahan dalam kenyataan prospektif ini disebabkan peristiwa atau sebab-sebab tertentu kecuali dikehendaki oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan IR
E-mel:
IR@sunrisenewenergy.com
Telefon: +86 4009919228