Finnovate Acquisition Corp. Menerima Notis Kekurangan Nasdaq Disebabkan Kelewatan Penyampaian Borang 10-Q

George Town, Grand Cayman, 18 Sept. 2023 – Finnovate Acquisition Corp. (“Finnovate” atau “Syarikat”) (NASDAQ: FNVT) pada 12 September 2023 telah menerima notis daripada Kakitangan Kelayakan Penyenaraian (“Kakitangan”) The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) menunjukkan bahawa, disebabkan kelewatan dalam penyediaan Laporan Suku Tahunan Syarikat bagi tempoh berakhir 30 Jun 2023 (“Borang 10-Q”) dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (“SEC”), Finnovate buat masa ini tidak memenuhi Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5250(c)(1), yang memerlukan penyediaan laporan berkala dengan SEC tepat pada masanya.

Menurut Peraturan Penyenaraian Nasdaq, Finnovate diberi tempoh 60 hari kalendar untuk mengemukakan rancangan bagi membuktikan pematuhan keperluan penyediaan laporan dan Kakitangan mempunyai budi bicara untuk memberi Finnovate sehingga 180 hari kalendar dari tarikh akhir SEC untuk menyediakan Borang 10-Q berdasarkan rancangan tersebut. Syarikat sedang berusaha keras untuk menyediakan Borang 10-Q dalam tempoh yang ditetapkan oleh Nasdaq.

Pengumuman ini dibuat mematuhi Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5810(b).

MENGENAI FINNOVATE

Finnovate Acquisition Corp. (Nasdaq: FNVT) adalah sebuah syarikat tujuan khas yang diperbadankan di Kepulauan Cayman dengan tujuan memperoleh satu atau lebih perniagaan dan aset, melalui penggabungan, pertukaran saham modal, perolehan aset, pembelian saham, dan penyusunan semula.

PENYATAAN MASA DEPAN

Maklumat dalam siaran akhbar ini termasuk “penyataan masa depan” dalam erti kata peruntukan “perlindungan selamat” Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Penyataan masa depan boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “anggaran,” “rancangan,” “unjuran,” “berhasrat,” “boleh,” “akan,” “jangkaan,” “terus,” “sepatutnya,” “akan,” “menjangkakan,” “percaya,” “mensasarkan,” “meramalkan,” “berpotensi,” “kelihatan,” “masa depan,” “pandangan” atau ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau tren masa depan atau yang bukan penyataan perkara sejarah, tetapi ketiadaan perkataan ini tidak bermakna bahawa penyataan itu bukan masa depan. Penyataan masa depan ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, jangkaan Syarikat mengenai penyediaan Borang 10-Q dan beberapa keputusan kewangan Syarikat bagi suku tahun berakhir 30 Jun 2023 dan pematuhan Peraturan Penyenaraian Nasdaq. Penyataan masa depan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian, dan keputusan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada penyataan masa depan ini. Faktor yang mungkin menyebabkan keputusan masa depan berbeza dengan jangkaan pengurusan pada masa ini termasuk risiko bahawa Syarikat tidak akan dapat menyediakan Borang 10-Q dalam tempoh masa yang ditetapkan oleh Nasdaq. Penyataan masa depan mencerminkan rancangan atau ramalan Syarikat mengenai peristiwa masa depan dan pandangan pada tarikh siaran akhbar ini. Syarikat menjangkakan bahawa peristiwa dan perkembangan seterusnya akan menyebabkan penilaian Syarikat berubah. Walau bagaimanapun, walaupun Syarikat boleh memilih untuk mengemas kini penyataan masa depan ini pada masa hadapan, Syarikat secara khusus menafikan sebarang kewajipan untuk berbuat demikian. Pembaca dirujuk kepada laporan terkini yang difailkan dengan SEC oleh Syarikat. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung sepenuhnya kepada sebarang penyataan masa depan, yang hanya dibuat pada tarikh dikeluarkan, dan kami tidak berkewajipan untuk mengemas kini atau menyemak semula penyataan masa depan, sama ada disebabkan oleh maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Hubungi:

Finnovate Acquisition Corp.
Calvin Kung
The White House 20 Genesis Close
George Town, Grand Cayman KY1 1208
+1 (424) 253-0908