Force of Good Dedahkan Token Kesihatan Sejagat; Bermitra dengan GOQii & Animoca Brands untuk Transformasi Penjagaan Kesihatan

Singapura, 13 Sept. 2023 — Yayasan Force of Good (FoG) yang disokong oleh komuniti bersiap sedia untuk melancarkan Token Kesihatan Sejagat (UHT) secara berperingkat dalam beberapa suku tahun akan datang. Rakan kongsi token UHT semasa termasuk GOQii, Animoca Brands, dan IndiGG. Inisiatif ini, yang direka untuk menggalakkan dan memberi insentif kepada kehidupan yang sihat, menyatukan industri teknologi dan penjagaan kesihatan, menandakan perubahan dalam pendekatan terhadap kesihatan dan kesejahteraan.

Token Kesihatan Sejagat adalah projek perintis yang direka untuk mendorong individu ke arah kehidupan yang lebih sihat, menawarkan pelbagai ganjaran yang kaya, termasuk NFT eksklusif, akses acara, dan produk kesihatan yang didiskon. Token ini mengintegrasikan pendekatan berorientasikan data, memberdayakan pengguna dengan wawasan mendalam dan analisis berharga untuk meningkatkan kesejahteraan mereka dan mengambil alih perjalanan kesihatan mereka. Pendekatan ini membentuk asas pengalaman pengguna yang menyerap, menggabungkan teknologi dan penjagaan pencegahan untuk memupuk kehidupan yang lebih sihat dan lebih memuaskan.

Agastya Samat, Pengarah Yayasan Force of Good, menekankan impak global inisiatif ini: “Pelancaran UHT bertujuan untuk membina dunia yang lebih sihat dan adil. Kerjasama kami dengan jenama visioner seperti Animoca Brands, GOQii dan IndiGG adalah bukti matlamat ini dan hanya akan memperkuat usaha dan dedikasi kami untuk membentuk semula penjagaan kesihatan dan kesejahteraan melalui teknologi inovatif yang menerajui.”

Vishal Gondal, CEO GOQii, berkongsi optimisme tentang usaha ini: “Bekerjasama dengan Yayasan Force of Good untuk Token Kesihatan Sejagat berjanji untuk menjadi perjalanan yang menarik. Prinsip asas Force of Good selaras dengan nilai-nilai teras GOQii. Bersama-sama, misi kami pergi melampaui hanya menggembarakan kesihatan – kami bertujuan untuk membawa transformasi kehidupan, satu langkah pada satu masa. Visi bersama kami adalah untuk menjadikan pengejaran gaya hidup yang sihat sebagai perjalanan yang benar-benar berbaloi bagi semua orang.”

Yayasan Force of Good bersedia untuk perkembangan yang luar biasa, memperbesar visi mendalamnya untuk menanam dunia yang lebih sihat. Yayasan ini secara aktif mencari kerjasama dengan komuniti kesihatan, profesional kesihatan yang disahkan, pasar, organisasi, dan institusi. Kerjasama ini bertujuan untuk memperkukuh komitmen dan membawa perubahan transformasi di semua aspek kesihatan. Inisiatif visioner ini menyatukan teknologi, kesejahteraan, dan komuniti untuk mencipta dunia yang lebih sihat, satu langkah pada satu masa.

Melengkapi inisiatif ini adalah kerjasama dengan gergasi industri, GOQii, Animoca Brands, dan IndiGG. Animoca Brands, pemimpin dalam bidang hiburan digital, blockchain, dan gamifikasi berjanji rangkaian dan kepakaran yang luas untuk memperkuat dan menyokong visi dan misi FoG.

IndiGG, sebuah DAO permainan terkemuka, berkomitmen untuk memajukan pendekatan inovatif FoG terhadap kesejahteraan. Dengan menggabungkan sumber daya dan kepakaran, IndiGG bertujuan untuk membantu FoG mencipta komuniti sihat, memperkaya pengalaman pengguna, dan menggalakkan penciptaan nilai bagi pengguna di seluruh pasaran.

Sebagai rakan kongsi pertama dalam perjalanan transformatif ini, GOQii diposisikan sebagai pilar utama dalam perikatan ini, memanfaatkan kepakarannya dalam penjagaan kesihatan pintar yang dikuasakan teknologi untuk memupuk ekosistem yang mengintegrasikan spektrum penuh perkhidmatan penjagaan kesihatan pencegahan. Dengan kehadiran Web 2.0 yang kukuh, GOQii mengambil langkah ke ruang Web 3.0, memudahkan pelancaran berperingkat UHT kepada penggunanya, dengan itu memperkuat misi untuk menggembarakan dan merevolusikan kesihatan dan kesejahteraan secara global.

Yayasan Force of Good

Yayasan Force of Good (FoG) dibina berdasarkan prinsip asas mengubah kehidupan sihat menjadi perjalanan yang memberi ganjaran kepada individu sambil secara serentak menangani salah satu cabaran masa depan paling mendesak di dunia: penurunan kesihatan. Memimpin gaya hidup sihat telah berubah daripada trend yang diikuti oleh minoriti kepada satu yang “mesti diikuti”. Peningkatan tahap kesedaran dan potensi perbelanjaan menjadikan penjagaan kesihatan pencegahan peluang yang menarik di seluruh dunia. UHT membayangkan dunia di mana penjagaan kesihatan pencegahan diberi insentif untuk menangani salah satu krisis kesihatan paling signifikan di dunia.

Mengenai GOQii

Ditubuhkan pada tahun 2014 oleh usahawan Vishal Gondal, GOQii memberdayakan pengguna di seluruh dunia untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik. Platform penjagaan kesihatan pintar berteknologi GOQii menyatukan seluruh ekosistem penjagaan kesihatan pencegahan. Ekosistem Kesihatan Pintarnya mengintegrasikan alat untuk pembinaan peribadi masa nyata, menjadual pemeriksaan kesihatan, loker kesihatan, dan program unik ‘GOQii Cash’ di mana tingkah laku sihat diberi ganjaran dengan diskaun.

Sebagai salah satu rakan kongsi rasmi ‘Gerakan Fit India’, GOQii adalah penyokong kuat visi Perdana Menteri Encik Narendra Modi untuk menjadikan 130 juta rakyat India sihat dan cergas. GOQii mengira pelabur ternama seperti Animoca Brands, Mitsui, Megadelta, DSG Consumer Partners, Galaxy Digital, Denlow Investment Trust, Edelweiss, Cheetah Mobile, GWC, Encik Ratan Tata, dan Encik Vijay Shekhar Sharma sebagai pelaburnya. Modality, salah satu rantaian GP terkemuka di UK, juga merupakan pelabur dalam GOQii serta rakan kongsi usaha sama.