Genius Group Berikan Kemas Kini Mengenai Hutang Boleh Tukar Terhutang

SINGAPURA, 8 Sept. 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan edtech dan pendidikan usahawan terkemuka, mengumumkan bahawa baki belum jelas Nota Boleh Tukar Hutang Senior AS$18,130,000 yang ditandatangani pada Ogos 2022 dengan Alto Opportunity Master Fund, SPC – Segregated Master Portfolio B (“Nota Boleh Tukar”) telah dikurangkan kepada baki semasa AS$53,344 melalui pembayaran dan penukaran nota.

Mengenai Genius Group

Genius Group adalah kumpulan edtech dan pendidikan usahawan terkemuka, dengan misi untuk berusaha mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat yang berpusat pada pelajar, yang mempersiapkan pelajar dengan kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran hidup untuk berjaya dalam pasaran hari ini. Kumpulan ini mempunyai 4.5 juta pengguna di 200 negara, dari usia muda hingga 100 tahun.

Notis Pelabur

Melabur dalam sekuriti kami melibatkan risiko yang tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu menimbang dengan teliti risiko, ketidakpastian dan pernyataan pandangan ke hadapan yang diterangkan dalam Laporan Tahunan kami yang paling baru pada Borang 20-F, seperti yang diubah untuk tahun fiskal berakhir 31 Disember 2022, difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Jika mana-mana risiko ini berlaku, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami berkemungkinan akan terjejas teruk. Dalam peristiwa itu, nilai sekuriti kami mungkin menurun, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami gambarkan bukan satu-satunya yang kami hadapi. Risiko tambahan yang kami tidak ketahui atau yang kami anggap tidak material pada masa ini juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Di samping itu, prestasi kewangan masa lalu kami mungkin bukan petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan tren historikal tidak boleh digunakan untuk menjangka keputusan pada masa depan. Lihat “Pernyataan Pandangan Ke Hadapan” di bawah.

Pernyataan Pandangan Ke Hadapan

Pernyataan yang dibuat dalam siaran akhbar ini termasuk pernyataan pandangan ke hadapan dalam lingkungan makna Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934. Pernyataan pandangan ke hadapan boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “merancang,” “sepatutnya,” “menjangkakan,” “menganggarkan,” “meneruskan,” atau terminologi yang setara. Pernyataan sedemikian secara semula jadi tertakluk kepada risiko, tren dan ketidakpastian tertentu, yang kebanyakannya tidak dapat diramalkan oleh Syarikat dengan tepat dan beberapa daripadanya mungkin tidak dijangka oleh Syarikat, serta melibatkan faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang diunjurkan atau disarankan. Pembaca dinasihatkan supaya tidak bergantung secara tidak wajar kepada pernyataan pandangan ke hadapan ini dan dinasihatkan untuk menimbang faktor yang disenaraikan di atas bersama-sama dengan faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, seperti yang mungkin ditambah atau diubah oleh Laporan Syarikat Asing Swasta pada Borang 6-K. Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemas kini atau menambah baik pernyataan pandangan ke hadapan yang menjadi tidak benar kerana peristiwa seterusnya, maklumat baharu atau sebaliknya.

Hubungi

Pelabur:Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan PengambilalihanE-mel: investor@geniusgroup.net

Media:Adia PRE-mel: gns@adiapr.co.uk

Pelabur AS:Dave Gentry, RedChip Companies Inc1-800-RED-CHIPGNS@redchip.com