Genius Group Umumkan Penyahsenaraian dari Upstream

SINGAPURA, 19 Sept. 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan edtech dan pendidikan usahawan terkemuka, mengumumkan bahawa ia akan menyenarai keluar sahamnya dari Upstream, aplikasi dagangan untuk sekuriti digital dan NFT yang dikuasakan oleh Horizon Fintex. Keputusan untuk menyenarai keluar Syarikat dari Upstream adalah disebabkan oleh peraturan sekuriti yang kompleks yang timbul daripada penyenaraian berganda di Upstream dan NYSE. Proses penyenarai keluar dimulakan hari ini dan akan selesai pada atau sekitar 29 September 2023.

Genius Group tidak akan ada hubungan selanjutnya dengan Upstream akibat penyenarai keluar ini. Ia tidak akan terlibat atau mengambil bahagian dalam apa-apa penyenaraian saham anak syarikatnya yang dipisahkan, Entrepreneur Resorts Ltd (“ERL”) di Upstream atau mana-mana bursa lain, yang akan menjadi tanggungjawab tunggal ERL.

Pemegang saham yang pada masa ini mempunyai saham mereka di platform Upstream akan mempunyai saham mereka dipindahkan kembali ke ejen pemindahan Syarikat, Vstock Transfer, pada atau sebelum 29. Untuk memulakan pemindahan dengan segera, Buka Upstream, Ketik Pelabur, Tarik Balik Sekuriti. Masukkan Simbol Saham “GNS” dan Bilangan Saham yang ingin anda tarik, kemudian ketik Hantar. Ejen pemindahan GNS Vstock Transfer akan menerima saham anda dengan segera dan akan memegangnya dalam entri buku digital atas nama anda. Vstock akan menyediakan pemegang saham melalui pos biasa AS Nasihat DRS (Penyata) yang menunjukkan bahawa saham kini dipegang di ejen pemindahan dalam entri buku. Jika anda ingin memindahkan saham kembali ke akaun broker AS anda, anda perlu menghubungi broker anda, memberi mereka salinan Nasihat DRS anda dan meminta agar ejen pemindahan menghantar kembali saham anda. Mereka akan memberi anda borang yang sesuai untuk dilengkapkan.

Mengenai Genius Group

Genius Group adalah kumpulan edtech dan pendidikan usahawan terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran seumur hidup yang berpusat pada pelajar, yang mempersiapkan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan kehidupan untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai 4.5 juta ahli di 200 negara, dari usia muda hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.geniusgroup.net/

Notis Pelabur

Melabur dalam sekuriti kami melibatkan risiko yang tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu menimbang dengan teliti risiko, ketidakpastian dan pernyataan pandangan ke hadapan yang diterangkan dalam Laporan Tahunan kami yang paling terkini pada Borang 20-F, seperti yang dipinda bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Jika mana-mana risiko ini berlaku, perniagaan, keadaan kewangan atau hasil kami mungkin akan menderita. Dalam peristiwa itu, nilai sekuriti kami mungkin menurun, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami terangkan bukan satu-satunya yang kami hadapi. Risiko tambahan yang kami tidak ketahui pada masa ini atau yang kami anggap tidak material pada masa ini juga boleh merosakkan operasi perniagaan kami. Di samping itu, prestasi kewangan masa lalu mungkin bukan petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan tren sejarah tidak boleh digunakan untuk menjangka hasil pada masa depan. Lihat “Pernyataan Pandangan Ke Hadapan” di bawah.

Pernyataan Pandangan Ke Hadapan

Pernyataan yang dibuat dalam siaran akhbar ini termasuk pernyataan pandangan ke hadapan dalam lingkungan makna Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Pernyataan pandangan ke hadapan boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “merancang,” “sepatutnya,” “menjangkakan,” “menganggarkan,” “meneruskan,” atau perbandingan istilah. Pernyataan pandangan ke hadapan sedemikian secara inheren tertakluk kepada risiko, tren dan ketidakpastian tertentu, yang kebanyakannya tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan beberapa daripadanya mungkin tidak dijangka oleh Syarikat dan melibatkan faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang diunjurkan atau dicadangkan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung secara tidak wajar kepada pernyataan pandangan ke hadapan ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor yang disenaraikan di atas bersama-sama dengan faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, seperti yang mungkin ditambah atau dipinda oleh Laporan Syarikat Pelapor Asing pada Borang 6-K. Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemas kini atau menambah pernyataan pandangan ke hadapan yang menjadi tidak benar kerana peristiwa seterusnya, maklumat baharu atau sebaliknya.

Hubungi

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
E-mel: investor@geniusgroup.net

Media Hubungan:
Adia PR
E-mel: gns@adiapr.co.uk

Pelabur AS:
Dave Gentry, RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP
GNS@redchip.com