GigaCloud Technology Inc Memasuki Perjanjian “Stalking Horse” Definitif untuk Membeli Aset Noble House Home Furnishings

WALNUT, Calif., Sept. 12, 2023 — GigaCloud Technology Inc (Nasdaq: GCT) (“GigaCloud” atau “Syarikat”), pelopor penyelesaian e-dagang B2B hujung ke hujung global untuk barangan paket besar, hari ini mengumumkan bahawa ia telah memeterai perjanjian muktamad ( “Perjanjian Pembelian Aset”) sebagai pembida menguntit untuk memperoleh sebahagian besar aset Noble House Home Furnishings, LLC dan sesetengah gabungannya (“Noble House”) dengan harga $85 juta berkaitan dengan prosiding kebankrapan Bab 11 Noble House.

Noble House ialah pengedar, pengilang dan peruncit terkemuka pelbagai pilihan perabot dalaman dan luaran yang luas. Noble House menjual portfolio produknya melalui pelbagai saluran pihak ketiga, dengan kedudukan terkemuka di pengecer utama.

“Dengan lebih 8,000 SKU dan sistem rantaian bekalan yang kukuh, kami percaya Noble House akan menambah kedalaman yang signifikan kepada perniagaan 1P dan 3P kami, melengkapi julat tawaran produk kami yang sudah pelbagai,” kata Larry Wu, Pengasas, Pengerusi, dan Ketua Pegawai Eksekutif GigaCloud. “Sebaliknya, kami percaya platform B2B GigaCloud akan meningkatkan kecekapan operasi Noble House dan memperluaskan saluran jualan Noble House. Dengan kunci kira-kira yang sihat dan ekosistem pasaran yang padu, kami yakin bahawa GigaCloud mempunyai sumber dan keupayaan pengurusan untuk menstabilkan dan mengembangkan perniagaan Noble House pada masa depan.”

Noble House memfailkan perlindungan kebankrapan Bab 11 pada 11 September 2023 dengan Mahkamah Kebankrapan Amerika Syarikat untuk Daerah Selatan Texas, Divisyen Houston (“Mahkamah Kebankrapan”). Perjanjian Pembelian Aset tertakluk kepada syarat penutupan tertentu yang lazim, termasuk perintah tertentu yang dimasukkan oleh Mahkamah Kebankrapan. Perjanjian Pembelian Aset juga tertakluk kepada tawaran yang lebih tinggi dan lebih baik yang mungkin Noble House terima semasa proses lelongan.

Mengenai GigaCloud Technology Inc

GigaCloud Technology Inc adalah pelopor penyelesaian e-dagang B2B hujung ke hujung global untuk barangan paket besar. Platform e-dagang B2B Syarikat, yang dirujuk sebagai “Pasaran GigaCloud”, mengintegrasikan semuanya dari alat penemuan, pembayaran dan logistik ke dalam satu platform mudah digunakan. Pasaran global Syarikat menyambungkan pengilang, terutamanya di Asia, dengan penjual semula, terutamanya di Amerika Syarikat, Asia dan Eropah, untuk melaksanakan transaksi rentas sempadan dengan keyakinan, kelajuan dan kecekapan. Syarikat menawarkan penyelesaian yang benar-benar komprehensif yang mengangkut produk dari gudang pengilang ke pintu langgangan akhir, semuanya pada satu harga tetap. Syarikat pertama kali melancarkan pasarannya pada Januari 2019 dengan memberi tumpuan kepada pasaran perabot global dan sejak itu telah berkembang ke dalam kategori tambahan seperti perkakas rumah dan peralatan kecergasan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat: https://investors.gigacloudtech.com/.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif”. Kenyataan prospektif mencerminkan pandangan semasa kami tentang peristiwa masa depan. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan adalah berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh menjejaskan keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Para pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau frasa seperti “mungkin,” “akan,” “berkemungkinan,” “menjangkakan,” “menganggarkan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “kemungkinan,” “meneruskan” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemas kini atau menyemak semula sebarang kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya yang berlaku, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan terbukti betul, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza dengan hasil yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk menyemak faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran Syarikat dan penyataan lain dengan SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

GigaCloud Technology Inc

Hubungan Pelabur
E-mel: investor.relations@gigacloudtech.com

ICR

Ryan Gardella
E-mel: GigacloudIR@icrinc.com