Menelusuri Masa Depan Penyimpanan Data: Bootcamp DSPA-Asia oleh GreaterHeat

Mengangkat Horizon Data Storage Masa Depan: DSPA-Asia Bootcamp oleh GreaterHeat

Singapura, 13 Sept. 2023 – GreaterHeat, sebuah syarikat teknologi AI dan Web3 yang berpangkalan di Singapura, telah mengakhiri Program Latihan Bootcamp Penyedia Penyimpanan Teragih Asia (DSPA-Asia) Kumpulan Kedua yang sangat berjaya dari 11-12 September 2023, berlangsung semasa Minggu Rantaian Blok Singapura, yang berlangsung dari 11 hingga 17 September 2023.

Bekerjasama dengan Protocol Labs, syarikat teknologi perintis di sebalik rangkaian penyimpanan teragih Web3 terbesar di dunia, Filecoin, Bootcamp DSPA-Asia tahun ini dihoskan di Swissotel The Stamford. Acara ini menarik lebih kurang 100 Penyedia Penyimpanan (SP), profesional industri, peminat, dan pelabur dari Amerika Syarikat, Singapura, China, Korea Selatan, Jepun, India, dan rantau Asia yang lain. Membina kejayaan Bootcamp DSPA-Asia sulung di Hong Kong pada bulan Jun 2023, acara ini telah mengukuhkan kedudukannya sebagai sumber penting bagi industri penyimpanan data teragih yang sedang berkembang di Asia.

DSPA-Asia berperanan sebagai inkubator perniagaan penting, memberdayakan perusahaan penyimpanan data AI dan Web3 di Asia untuk belajar, berkembang dan berkembang. Pusat inisiatif ini adalah Program Latihan Bootcamp DSPA-Asia, program latihan komprehensif 6 bulan yang direka untuk melengkapi penyedia penyimpanan data dengan sokongan dan perkhidmatan profesional, membolehkan mereka menangani cabaran, memperluaskan operasi data mereka, dan meningkatkan kapasiti penyimpanan data Filecoin mereka. Dengan sokongan GreaterHeat, penyedia penyimpanan Asia dapat berjaya menjalani transformasi, seterusnya membina perniagaan yang mampan dan menguntungkan.

Siri Bootcamp menggalakkan penglibatan mendalam dalam ekosistem Filecoin Plus, menawarkan kurikulum berstruktur yang merangkumi asas penyimpanan AI dan Web3, sumber teknikal yang kaya, dan peluang untuk berhubung dengan pemimpin industri. Program ini merangkumi modul perniagaan dan teknikal, meliputi topik seperti Sejarah Pembangunan FIL+, Analisis Kewangan FIL+, LDN, Modul E-FIL, Menyokong FIL+, dan Pemuatan Data. Bootcamp ini dibahagikan kepada dua kohort selama 6 hingga 8 bulan, memastikan sokongan komprehensif untuk peserta.

Sejak 2022, GreaterHeat telah berjaya menyediakan penyelesaian penyimpanan data AI dan Web3 teragih kepada syarikat-syarikat di seluruh Amerika Syarikat, Kanada, dan Eropah dengan menggunakan Filecoin. 760 PiB data yang dihoskan pada rangkaian Filecoin termasuk 26M transaksi data aktif dan organisasi termasuk Berkeley, The USC Shoah Foundation, University of Utah, dan banyak lagi. Lebih daripada 1,500 pelanggan dan pengguna unik telah mempercayai data mereka kepada rangkaian Filecoin, dengan 15% daripada mereka memuat naik lebih daripada 100 TiB data.

Bootcamp Kumpulan Kedua DSPA-Asia menampilkan sumbangan daripada lebih 30 penceramah antarabangsa yang terkenal mewakili GreaterHeat, Protocol Labs, Filecoin Foundations, Huawei, Titan Network, NewWebGroup, ND Labs, Glif, Distributed Storage Solutions, Force Community, Starboard, Palladium X, dan Ehume.

Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif GreaterHeat, David Li, menekankan, “Perpaduan AI dan penyimpanan data teragih memegang kepentingan penting dalam lanskap berasaskan data hari ini, menawarkan pelbagai kelebihan dan impak. Ia bersedia untuk mempercepatkan transformasi pasaran penyimpanan data, menjadikan data lebih berharga kepada individu dan entiti. DSPA-Asia komited untuk memudahkan dan mempercepatkan evolusi perniagaan penyedia penyimpanan data AI dan Web3, akhirnya membina ekosistem penyimpanan teragih yang berkembang dan mengekalkan pertumbuhan data.”

Dengan asas pelanggan yang pelbagai termasuk makmal, institusi, perniagaan, dan jabatan kerajaan, pengaruh GreaterHeat merentasi pelbagai sektor. Syarikat ini mencapai pendapatan yang mengkagumkan sebanyak AS$28 juta pada tahun 2022, dan David Li menjangkakan pertumbuhan pendapatan 10-20% daripada perkhidmatan infrastruktur AI pada separuh kedua 2023. Syarikat yang ambisius ini bertujuan untuk penyenaraian Nasdaq pada tahun 2025, mengukuhkan kepimpinan globalnya dalam perpaduan AI dan Web3.

Mengenai GreaterHeat Pte Ltd

Ditubuhkan pada 2021 dan beribu pejabat di Singapura, GreaterHeat Pte Ltd (GreaterHeat) adalah syarikat teknologi terkini, membantu individu dan komuniti mengakses dan membuka keupayaan kuat teknologi dan inovasi baru. Dengan set kemahiran yang luas yang merangkumi teknologi AI, penyimpanan data blockchain teragih, pembangunan perisian tangkas, dan perkhidmatan pengkomputeran canggih, kami unggul dalam menyampaikan penyelesaian dalam domain AI dan Web3. Melampaui tawaran konvensional, kami berbangga dengan perkhidmatan pajakan perkakasan, pembangunan perkhidmatan, dan perkhidmatan latihan dan penyesuaian Model Bahasa Besar AI (LLM) yang mencabar sempadan kami. Perkhidmatan ini disesuaikan untuk memenuhi keperluan LLM tertentu, menawarkan keupayaan memori yang diperluas, fungsi khusus tugas, dan perlindungan privasi data yang kukuh. Untuk info lanjut tentang GreaterHeat, sila layari: www.greaterheat.com

Mengenai Filecoin

Filecoin, rangkaian penyimpanan teragih terbesar di dunia, membolehkan pengguna menyimpan, meminta, dan memindahkan data melalui pasaran yang boleh disahkan. Teknologi canggih Filecoin menyediakan asas yang kukuh untuk menyimpan set data paling berharga di dunia. Sebagai alternatif kepada penyimpanan awan yang mahal, rangkaian Filecoin menawarkan penyimpanan yang berkesan kos dan teragih secara geografi, meminimumkan halangan kewangan dan membolehkan pengguna memanfaatkan keupayaan rangkaian yang tidak tertandingi. Filecoin sepenuhnya sumber terbuka, membolehkan orang dari seluruh dunia untuk mengambil bahagian. Untuk maklumat lanjut tentang Filecoin, sila layari https://filecoin.io

https://www.kulpr.com/wp-content/uploads/2023/09/90d80111-david2520li252011.png

HUBUNGI: Grace Zhou
(untuk GreaterHeat)
grace@rafflespr.com.sg