U Power Limited akan Menyampaikan Stesen Pertukaran Bateri UOTTA Kedua untuk Teksi Elektrik pada Oktober 2023 di Daerah Anji, Wilayah Zhejiang, China

Shanghai, China, 13 Sept. 2023 – U Power Limited (Nasdaq: UCAR) (“Syarikat” atau “U Power”), sebuah penyedia perkhidmatan pemerolehan kenderaan dengan visi untuk menjadi pemain pasaran EV yang memberi tumpuan terutamanya kepada teknologi pertukaran bateri UOTTA miliknya, iaitu teknologi pertukaran bateri modular pintar yang direka untuk menyediakan penyelesaian kuasa bateri yang komprehensif untuk EV. Sejak operasinya pada 2013, Syarikat telah menubuhkan rangkaian pemerolehan kenderaan di bandar-bandar peringkat bawah China. Syarikat telah membangunkan dua jenis stesen pertukaran bateri untuk EV yang serasi dan mengendalikan satu kilang pembuatan di Zibo City, Wilayah Shandong, China. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat: http://ir.upincar.com/.

U Power Limited hari ini mengumumkan bahawa anak syarikat Syarikat, Youpin Automobile Service Group Co., Ltd., menurut perjanjian kerjasama strategik dan kontrak perolehan peralatan untuk jualan dan pemasangan dua stesen pertukaran bateri UOTTA, dengan Zhejiang Petroleum Energy Sales Co., Ltd. (“Zhejiang Petroleum”), telah memulakan pemasangan untuk stesen kedua untuk teksi elektrik di daerah Anji, Wilayah Zhejiang. Zhejiang Petroleum adalah penyedia bekalan dan perkhidmatan gabungan tenaga bersepadu yang dimiliki oleh konglomerat tenaga Zhejiang, Zhejiang Provincial Energy Group. Pada Julai 2022, U Power menghantar stesen pertukaran bateri UOTTA pertama di daerah Anji, yang memenuhi keperluan pertukaran bateri tempatan untuk teksi elektrik dan berusaha untuk mengurangkan kos operasi untuk penyedia perkhidmatan teksi tempatan. Stesen kedua dijangka akan diserahkan pada September dan dibuka kepada orang ramai menjelang Oktober 2023.

Stesen baru itu akan menampilkan reka bentuk yang membolehkan pertukaran bateri serentak di kedua-dua sisi kenderaan, yang dijangka dapat meningkatkan kecekapan proses pertukaran bateri, meminimumkan masa menunggu, dan mengoptimumkan penggunaan bateri. Di samping itu, melalui terminal pintar, stesen itu mengintegrasikan penjanaan kuasa solar, penyimpanan tenaga di sisi stesen, serta sistem bekalan kuasa perbandaran, dan dijangka akan memberikan perkhidmatan pertukaran bateri yang unggul, cekap dan mudah kepada teksi elektrik.

Encik Jia Li, Ketua Pegawai Eksekutif, dan Pengerusi Lembaga Pengarah Syarikat, berkata, “Kami gembira dapat meneruskan kerjasama kami dengan Zhejiang Petroleum untuk memperluaskan kehadiran kami dalam arena tenaga baharu. Wilayah Zhejiang menduduki tempat keempat dari segi KDNK di China pada tahun 2022 dan memberi penekanan yang besar kepada ekonomi hijau, menurut Biro Statistik Negara China. Zhejiang Petroleum mempercepatkan pembangunan perniagaan tenaga baharu dan secara bersama menggalakkan perkhidmatan pertukaran bateri kenderaan elektrik dengan U Power. Melalui pembangunan pasaran yang berterusan, kami percaya integrasi teknologi tenaga baharu dapat memenuhi keperluan caj pantas kenderaan elektrik secara berkesan, dan model perniagaan ini boleh direplikasi. Kami yakin bahawa integrasi penjanaan kuasa solar, penyimpanan tenaga, pengecasan, dan pertukaran bateri dapat mempromosikan perniagaan berkaitan kenderaan tenaga baharu secara berkesan di peringkat global.”

Mengenai U Power Limited

U Power Limited adalah penyedia perkhidmatan pemerolehan kenderaan, dengan visi untuk menjadi pemain pasaran EV yang memberi tumpuan terutamanya kepada teknologi pertukaran baterinya sendiri, atau teknologi UOTTA, iaitu teknologi pertukaran bateri modular pintar yang direka untuk menyediakan penyelesaian kuasa bateri yang komprehensif untuk EV. Sejak operasinya pada 2013, Syarikat telah menubuhkan rangkaian pemerolehan kenderaan di bandar-bandar peringkat bawah China. Syarikat telah membangunkan dua jenis stesen pertukaran bateri untuk EV yang serasi dan mengendalikan satu kilang pembuatan di Zibo City, Wilayah Shandong, China. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat: http://ir.upincar.com/.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif”. Kenyataan prospektif mencerminkan pandangan kami pada masa ini mengenai peristiwa masa depan. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan adalah berdasarkan jangkaan Syarikat pada masa ini dan unjuran mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh menjejaskan keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Para pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “berpotensi,” “dijangka,” “dianggarkan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “kemungkinan besar,” “dicadangkan,” “berpotensi,” “terus” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemas kini atau menyemak semula kenyataan prospektif yang dibuat sebelum ini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan terbukti betul, dan Syarikat ingin memaklumkan para pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza dengan keputusan yang dijangkakan dan menggalakkan para pelabur untuk menyemak faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dalam penyata pendaftaran Syarikat dan pengemukaan lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

U Power Limited
Jabatan Perhubungan Pelabur
E-mel: ir@upincar.com

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-917-609-0333
E-mel: tina.xiao@ascent-ir.com