Mengapa Lokasi Ucapan Ramaswamy Yang Akan Datang Mungkin Lebih Penting Daripada Apa Yang Dia Katakan

Republican Presidential Candidate Vivek Ramaswamy Visits

Artikel ini adalah sebahagian daripada The D.C. Brief, buletin politik TIME. Daftar di sini untuk mendapatkan cerita seperti ini dihantar ke peti masuk anda.

Nanti pagi ini, Vikek Ramaswamy akan melangkah masuk ke lobi sebuah bangunan tujuh tingkat di bulevar antara Capitol dan Rumah Putih untuk menyampaikan apa yang penasihat kempennya sebut sebagai ucapan dasar utama. Pelabur biotek itu bercadang untuk masuk ke butiran tentang bagaimana tepatnya dia merancang untuk mengeksploitasi sepenuhnya kuasa cabang eksekutif unitary dan hampir tanpa batas dengan cara yang Donald Trump gagal lakukan.

Ini bukanlah agenda dasar yang mengejutkan, datang daripada calon presiden. Apa yang lebih patut diberi perhatian ialah lokasinya. Bukannya bepergian ke negeri awal untuk menerangkan bagaimana dia merancang untuk menghapuskan sebahagian besar tenaga kerja persekutuan tanpa berunding dengan Kongres, Ramaswamy sedang melancarkan rangka kerjanya di pejabat sebuah institut pemikiran yang sebahagiannya wujud untuk berkhidmat sebagai Rumah Putih dalam menunggu bagi pesaing utamanya.

Betul, Ramaswamy berucap di America First Policy Institute yang sejajar dengan Trump, sebuah yayasan bukan untung yang diketuai oleh penyokong setianya dan beribu pejabat bersebelahan dengan bekas hotel bendera D.C.-nya. Secara rasmi bebas daripada kempen Trump dan nominal bukan partisan, ia tetap menarik dana dari super PAC-nya (bersama-sama dengan anonim penderma mega) dan mengira bekas penasihat kanan Trump seperti Linda McMahon dan Larry Kudlow sebagai pemimpin. Tetapi seperti The Center for American Progress yang dilihat sebagai ClintonLand dalam buangan, America First adalah plat panas Trump untuk orang pintar yang mungkin, dalam penggal seterusnya, menyelesaikan tugas yang belum selesai. Yang satu ini, untuk kreditnya, melakukan beberapa sarjana yang sah.

Walaupun dia mengejar hadiah yang sama seperti Trump, hakikat bahawa Ramaswamy singgah di sebuah organisasi yang mengejutkan besar yang terbukti menjadi tempat perlindungan yang selamat untuk pakar bijak pandai dasar Trump sekiranya dia kembali berkuasa adalah luar biasa. Bahawa kontradiksi yang kelihatan tidak penting pasti akan menyuburkan kecurigaan bahawa Ramaswamy adalah sekutu rahsia Trump yang tidak ikhlas bertujuan untuk memenangi pencalonan GOP. Sejak mula lagi, calon yang pertama kali ini telah sehaluan dengan unsur-unsur Trumpian parti yang dia harap untuk memimpin, sama ada kitaran ini atau pada masa hadapan. Mungkin dia adalah tanaman; mungkin dia sesuatu yang lain.

Ramaswamy tidak melakukan ini untuk kelakar. Mungkin penembak curi paling dingin dalam medan ini, Ramaswamy telah menjadi pembela Trump yang paling setia, jika bukan pembela. Trump kekal pesaing terdepan – dia 40 mata di hadapan mana-mana saingan dalam agregat kebangsaan, termasuk di hadapan Ramaswamey berusia 38 tahun – dan jelas tidak akan bekerjasama dengan Naib Presiden pertamanya yang dianggap tidak setia , Mike Pence. Bagi beberapa pesaing, perlumbaan itu lebih merupakan peluang untuk calon mengaudisi sebagai rakan lari Trump atau ahli Kabinet yang berpotensi. Bagi Ramaswamy, ia adalah pelancaran hiperloop untuk seseorang yang telah mengikat gerabaknya ke bintang anti-kesedaran.

Satu tinjauan Wall Street Journal menunjukkan 55% pengundi utama GOP mempunyai pandangan menggalakkan terhadap Ramaswamy, manakala 26% memegang pandangan tidak menggalakkan terhadapnya – meninggalkannya dengan banyak potensi untuk pertumbuhan, pastinya lebih baik daripada kesukaan bekas Gabenor New Jersey Chris Christie. Dan dengan kesusahan undang-undang Trump yang tidak menunjukkan tanda-tanda mereda, tidak bodoh untuk berfikir bahawa menjadi pelakon bawahan Trump dalam parti Trumpist adalah cara pintar untuk menggantikan bekas Presiden pada satu ketika di masa depan. Trump, Trump, Trump telah menjadi tabuhan gendang GOP sejak dia meluncur turun eskalator palsu-emas itu, mencakar rakaman induk politik Amerika.

Sekali lagi: Trump, Trump, Trump. Bahkan pesaing Trump yang paling serasi diukur terhadapnya sebagai barometer apa maksud menjadi Republikan moden. Gerakan konservatif telah menetapkan haluannya sendiri, tetapi tidak jelas sama ada ia mempunyai masa depan di luar institut pemikiran Capitol Hill yang bertarikh kembali ke 1970-an dan 1980-an. Bagi kebanyakan GOP semasa, faktor penentu berakar dalam apa yang bermula di pentas bunyi The Apprentice, berkembang di tanah perkuburan rasa tidak puas hati kempen 2016 Trump , dan merebak di Rumah Putihnya. Dua pemecatan, satu pemberontakan yang gagal, empat dakwaan – dan masih mengira – telah meninggalkan rakyat Amerika letih, tetapi ramai daripada mereka bersedia untuk mengundi untuknya sama seperti untuk Presiden semasa Joe Biden, menurut undian.

Yang membawa kita kembali kepada Ramaswamy, seorang bro teknologi perintis yang mungkin penganalisis Parti Republikan kontemporari yang paling bijak. Walaupun anda melihat Ramaswamy dari jarak jauh atau dalam profil, mudah untuk berfikir dia memakai topi Trump di atas kepalanya. Pandangan kedua mendedahkan dia mempromosikan “kebenaran” – masih tidak jauh capaian dari platform media sosial Trump sendiri, TRUTH Social. Diberi peluang untuk mengetuk Trump, Ramaswamy hanya dapat mengumpul bahawa dia adalah America First 2.0 – memposisikan dirinya sebagai waris but semula Trumpis retorik yang jauh, jauh lebih gelap akar daripada 2015.

Dan itulah sebabnya Ramaswamy menuju ke ibu pejabat dana de facto Trump di pusat bandar D.C. Dia mungkin tiba dengan topi di tangan. Tetapi dia mungkin juga berjalan keluar setelah meninggalkan kesan baik – sama ada dirinya atau lelaki yang dia harap untuk ikuti.

Membuat pengertian apa yang penting di Washington. Daftar untuk buletin D.C. Brief.