Insumate®”Urutan peptida lengkap yang dipatenkan: mcIRBP-19, injil untuk pesakit diabetes di seluruh dunia!” – GREENYN BIOTECHNOLOGY CORPORATION mengumumkan

Bioteknologi Taiwan sedang muncul. Terutama semasa wabak COVID-19, dunia memahami peralatan perubatan canggih yang dibuat di Taiwan dan langkah pencegahan yang berkesan yang diambil semasa wabak ini. Pemerintah telah mengambil langkah berjaga-jaga, dan syarikat swasta juga memperkenalkan produk bioteknologi berkualiti tinggi yang dibuat di Taiwan. Dalam tempoh pasca pandemik, dunia akan menjadi lebih peka akan perlunya memperkuat pencegahan keselamatan dan meningkatkan rawatan perubatan. TAIWAN GREENYN GROUP telah terlibat dalam pengembangan makanan sihat di pasaran global selama lebih dari 20 tahun. Pada 8 September 2020, GREENYN BIOTECHNOLOGY CORPORATION , anak syarikat TAIWAN GREENYN GROUP , menunjukkan hasil klinikal turutan peptida Insumate® yang dipatenkan mcIRBP-19.

 TAIWAN GREENYN GROUP : Ketua Wu (tengah), CEO Luo (kiri) dan Dr. Xu (kanan) menunjukkan sijil hasil penyelidikan.

Wu, Ketua TAIWAN GREENYN GROUP menunjukkan: “Bioteknologi GREENYN ditubuhkan pada tahun 2012 dan merupakan anak syarikat Taiwan GREENYN Corporation. Syarikat ini mempunyai banyak pakar dalam bidang perubatan dan biologi. Bioteknologi GREENYN telah banyak melabur dalam penyelidikan dan pengembangan selama bertahun-tahun. Produk akhir telah dianugerahkan Diiktiraf di peringkat antarabangsa. Matlamat utama syarikat adalah untuk meningkatkan kualiti hidup orang ramai melalui ubat pencegahan. “

Dr. Yang (tengah) dari Hospital Gabungan Universiti Perubatan Chung Shan, yang bekerjasama dengan GREENYN BIOTECHNOLOGY CORPORATION , menunjukkan hasil percubaan klinikal double-blind rawak yang sangat baik.

Di antara semua penyakit kronik, masalah kesihatan yang disebabkan oleh diabetes sangat serius. Menurut data yang dikeluarkan oleh Persekutuan Diabetes Antarabangsa pada akhir tahun 2019, terdapat 460 juta orang dengan diabetes di seluruh dunia, dan jumlah perbelanjaan perubatan yang berkaitan adalah AS $ 760 bilion. Setiap tahun, 4.2 juta orang mati akibat diabetes dan komplikasinya. China, Asia Tenggara dan Pasifik Barat menyumbang 35% pesakit diabetes dan satu pertiga daripada semua pesakit diabetes yang didiagnosis.

Kilang kedua TAIWAN GREENYN GROUP

Sehubungan dengan itu, Guangrui Biotechnology Co., Ltd. bekerjasama dengan Hospital Gabungan Universiti Perubatan Chung Shan untuk menjalankan ujian klinikal rawatan tambahan untuk mengembangkan makanan yang berfungsi untuk pesakit diabetes. Setelah usaha pasukan perubatan profesional, LHDN akhirnya memperoleh persetujuan ganda. Syarikat Bioteknologi GREENYN kemudiannya mengesahkan melalui kaedah saintifik bahawa ramuan yang sangat aktif yang diekstrak dari peria terbukti mempunyai kaitan yang sangat tinggi dengan reseptor insulin manusia. Bioteknologi GREENYN menamakannya “Paten Peptide Sequence: mcIRBP-19” di bawah jenama INSUMATE® .

Urutan peptida INSUMATE® -Patent: mcIRBP-19, produk yang diekstrak secara semula jadi.

Ketika syarikat ini pertama kali ditubuhkan sepuluh tahun yang lalu, GREENYN Biotechnology memulakan ujian klinikal pada sel, haiwan dan manusia. Syarikat itu mendapati bahawa mcIRBP-19 berpotensi mengatur gula darah. Doktor Yang dari Hospital Gabungan Universiti Perubatan Chung Shan menjalankan percubaan klinikal double-blind secara rawak. Eksperimen mengesahkan urutan peptida yang dipatenkan: mcIRBP-19 mempunyai khasiat yang sangat baik pada pesakit diabetes yang menerima terapi tambahan selama tiga bulan. Percubaan ini ditujukan kepada 29 pesakit diabetes yang telah lama mengambil ubat antidiabetes, tetapi kesannya kurang baik. Tanpa melanggar tabiat pengambilan ubatnya yang biasa, percubaan diabetes dilakukan selama tiga bulan. Fakta membuktikan bahawa glukosa darah puasa dan hemoglobin glikosilasi kumpulan rawatan berkurangan dengan ketara. Fungsi hati, fungsi ginjal dan hemoglobin mereka tidak berubah. Pengguna ubat hipoglikemik oral biasanya tidak mengalami kesan sampingan hipoglikemia dan ketidakselesaan gastrousus. Bagi kumpulan kawalan, tidak ada perbezaan yang signifikan. Hasil klinikal diserahkan kepada International Daily News.

Struktur unik urutan peptida yang dipatenkan mcIRBP-19 boleh digunakan sebagai sasaran patogen. Hasilnya telah diterbitkan dalam “Science Citation Index” (SCI). Sebagai tambahan kepada 19 sijil paten, GREENYN Biotechnology juga telah mendapat pengiktirafan antarabangsa mcIRBP-19 dari tiga pameran penemuan utama di dunia. Hsu Pang-kuei, seorang penyelidik di GREENYN Biotechnology, telah mengendalikan penyelidikan ini selama lebih dari sepuluh tahun. “Setelah bertahun-tahun melakukan penyelidikan, kami mendapati bahawa mcIRBP-19 mempunyai kesan hipoglikemik terhadap aktiviti biologi seperti insulin dan dapat mengikat reseptor insulin. Tanpa merangsang rembesan insulin, mcIRBP-19 dapat berpartisipasi dalam metabolisme karbohidrat tubuh dan mengatur gula darah. Kecuali untuk insulin Selain itu, sains juga telah mengesahkan bahawa mcIRBP-19 adalah produk semula jadi yang dapat mengikat reseptor insulin untuk mengatur gula darah. “Kata Dr. Xu. Kajian klinikal lain melaporkan bahawa 142 pesakit diabetes yang telah lama menggunakan ubat antidiabetes telah mengambil mcIRBP-19 selama tiga bulan. Diharapkan indikator glukosa darah dan hemoglobin glikosilasi mereka diatur dengan baik. Hasil penyelidikan telah diterbitkan dalam “Journal of Nutrition” yang terkenal di dunia. 

 INSUMATE® : mcIRBP-19 mempunyai fungsi mengatur gula darah, pemprosesan suhu rendah dengan aktiviti tertinggi, dan lulus ujian ketoksikan. Inovasi bioteknologi ini membantu GREENYN Bioteknologi memperoleh 19 sijil paten dan mengiktiraf tiga pameran penemuan terbesar di dunia. Mereka adalah Ekspo Penemuan dan Produk Baru (INPEX) di Pittsburgh, Pennsylvania; Pameran Penemuan Antarabangsa, Geneva, Switzerland; dan Ekspo Antarabangsa Nuremberg (IENA) di Jerman. Laporan luas mengenai mcIRBP-19 telah diterbitkan dalam Scientific Citation Index (SCI). Pada masa ini, banyak pengeluar pemprosesan terkenal di dunia telah membeli bahan yang disediakan oleh GREENYN Biotechnology untuk menghasilkan makanan kesihatan untuk tujuan pemasaran. GREENYN Biotech mengaitkan semua pencapaian ini dengan usaha terbaik sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Dr. Xu menunjukkan: “Ada banyak produk serupa di pasar, yang disebut peptida melon pahit atau peptida yang berkaitan dengan peptida. Namun, dalam ujian profesional, mereka hanya hidrolisis atau ekstrak tembikai pahit. Mereka tidak mengandungi penyesuaian. Komponen gula darah, seperti INSUMATE® : mcIRBP-19. Perkara yang paling penting ialah komponen yang dipilih dengan ketat mesti disahkan dan disahkan secara saintifik di dalam dan luar negara. Hanya setelah ujian kualiti yang ketat, produk dapat mencapai tujuan perubatan. “

Li, Ketua Setiausaha Persatuan Industri Makanan Berfungsi Taiwan, mengatakan: “Falsafah Taiwan GREENYN adalah untuk mengejar R&D dan perubatan ketepatan yang inovatif. Kami mendefinisikan perubatan ketepatan sebagai gabungan pencegahan. Dengan sokongan ujian saintifik, bagaimana meningkatkan perubatan menjadi kaedah pencegahan memerlukan masa yang lama. Dengan pelaburan dan kegigihan yang luar biasa, Taiwan Gu Rui telah menjadi model bagi pelbagai industri Taiwan kerana inovasi berterusan. Mereka telah meningkatkan perubatan Taiwan menjadi ubat ketepatan. “

Untuk memastikan kualiti produk yang sangat baik, Green Biotechnology Co., Ltd. telah melakukan kawalan kualiti yang ketat pada setiap pautan proses berikut: pengembangan produk, penentuan posisi pasar, reka bentuk perumusan, reka bentuk pembungkusan, lini pengeluaran, rancangan klinikal, rancangan penjualan dan perkhidmatan purna jual . Selain melindungi kehidupan sihat orang, Bioteknologi Gray kini menjadi wakil inovatif pencegahan dan perubatan ketepatan.

https://www.youtube.com/watch?v=1RgZk1ZPCKo&t=462s

Media Contact

GREENYN Biotechnology Co. Ltd

Phone: +886-968-199-656

Contact: Nick Chen

Email: info@GREENYN.com.tw

http://en.GREENYNbio.com/index.php